Hoppa till innehåll

Klart grabben ska ha en iPad!

16 september 2011

Nu är jag hemma igen sedan några dagar. I går beslutades vid tumörkonferens på Sahlgrenska att man ska operera inom ett par veckor. Under tiden får jag bokstavligt talat läka mina sår, efter strålbehandlingen. Det är en stor operation och den leder till vissa bestående men när det gäller förmågan att tala och äta, men är enda chansen av verkligen bli botad. Så valet är ändå inte så svårt.
Nog sagt om detta. Nu istället, som man brukade säga i Monty Python’s Flying Circus, till något helt annat.

Jag läste i tidningen för ett tag sedan att kommunstyrelsens ordförande i Laholm Per Asklund genomdrivit att ledande kommunpolitiker ska få var sin iPod till en kostnad av drygt en kvarts miljon. iPad Nyttan med detta är minst sagt tveksam, det verkar mer handla om en statusgrej. Att man väljer Apples produkt tyder på det, även om kommunrådet motiverar med att att Apple är marknadsledande. Förvisso har Apple under ledaning av den karismatiske, för att inte säga maktfullkomlige frälsargestalten, Steve Jobs ledning, producerat en rad innovativa prodeukter med fokus på design och funktionalitet. Men nu verkar fokus alltmer inriktas på att hindra konkurrenter att producera liknande men bättre och billigare produkter. För det finns redan ”paddor” med bättre prestanda än iPad.
Hur som helst, det som förvånade mig mest är bristen på reaktion. Jämför med rabaldret om ”tänkarhattarna” som anskaffades av kommundirektören i Laholm, Kristiina Kosunen Eriksson, till en kostnad av 1800 kr. Där fanns det trots allt en genomtänkt idé bakom, men hon fick sparken och köptes ut för 2,5 miljoner kronor efter samarbetssvårigheter med nämde Per Asklund. Eller minns vilket spott och spe en alltför exklusiv men sannolikt kvalitetsmässigt prisvärd damväska ledde till.Väska

Det är uppenbart skillnad när man bedömer mäns och kvinnors behov av saker som kostar en del men inhandlas på skattebetalarnas bekostnad.
Och nog verkar det finnas en eller annan mansgris i Laholm.

Annonser
4 kommentarer leave one →
 1. Hanna Friman permalink
  16 september 2011 20:22

  Hej Bernt!
  Jag vill bara lämna en kommentar och mina tankar går till dej och givetvis hela din familj. Kunde inte låta bli när du nämner onkologavdelningar och Sahlgranska med allt vad det innebär. Varma Hälsningar från Hanna Friman, Mjäla i Torup

 2. Bernt permalink*
  17 september 2011 08:29

  Varmt tack för hälsningen! Jag vet ju att jag varken är den förste eller siste att drabbas av en svår cancersjukdom, och jag har sett vilket lidande den åstadkommer. Jag tror att det är bra med öppenhet och hoppas att forskningen får det stöd som behövs för att behandlingsmetoderna ska bli allt bättre.

 3. 17 september 2011 16:26

  …för att inte tala om Mona Sahlins Toblerone som fortfarande håller mig vaken om nätterna…

 4. Bernt permalink*
  17 september 2011 18:33

  🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: